Društvo Marionetno gledališče Jurček: Žogica nogica | Rdeči Revirji

Društvo Marionetno gledališče Jurček: Žogica nogica

Nedelja, 27. junij 2021, ob 11.00, Delavski dom

marionetna lutkovna predstava

Žogica nogica

Žogica nogica

Čisto na koncu mesta sta živela dedek in babica. Otrok nista imela, samo boben in lajno, da sta si z igranjem krajšala dolge večere. Nekega dne je skozi okno priletela žoga, lepa okrogla, imela pa je oči, usta, roke in noge. Zato sta ji dala ime žogica Nogica. Znala je govoriti in celo peti:

 

 

 

 

Jaz sem mala žogica,
žogica Nogica.
Vse razumem in vse znam,
strašiti se ne dam.
Kdor poreden je, naj pazi,
da ga žoga ne oplazi!
Sem pogumna žogica,
žogica Nogica.

Potem je priletel zmaj Tolovaj in odnesel žogico v svoje gnezdo malim zmajčkom za igračo… Vendar otroci pomagajo dedku in babici rešiti žogico.

avtor zgodbe – Jan Malík
Prevedel – Pavel Holeček
Izvedba –  Marionetno gledališče Jurček iz Hrastnika

Društvo Marionetno gledališče Jurček je bilo ustanovljeno januarja 2010 na pobudo starih hrastniških lutkarjev, ki so spet začeli z zanosom uprizarjati lutkovne predstave, pravljice, takšne kot so bile včasih. Z namenom, da ohranijo tradicijo in bogato kulturno dediščino knapovskih marionet, so se odločili še bolj resno poprijeti za delo, čeprav so v povprečju stari nekje 60 let, torej prav toliko kot njihove marionete. Na oder bodo postavili že peto predstavo, tako da so v njihovem repertoarju zdaj še pravljice Rdeča kapica, Mojstrov kozel, Jurček zdravnik, Janko in Metka ter Sovji grad.

http://www.marionetehrastnik.com/

Facebook

Twitter #revirji14