J. B. Moliere: Zdravnik po sili, režija: Tone Partljič | Rdeči Revirji

J. B. Moliere: Zdravnik po sili, režija: Tone Partljič

Nedelja, 26. maj, ob 17.30, Delavski dom Hrastnik

komedija

J. B. Moliere: Zdravnik po sili, režija: Tone Partljič

J. B. Moliere: Zdravnik po sili, režija: Tone Partljič

V priredbi in režiji Toneta Partljiča ter v izvedbi Kulturnega društva Pekre – Limbuš tokrat predstavljamo ljudsko komedijo Zdravnik po sili. S svojim humorističnim in satiričnim želom francoski klasik Moliere zbodel srednjeveško medicino in zdravnike. Imel jih je v želodcu od zgodnjega otroštva, ko so prihajali zdravit mater s pijavkami, puščanjem krvi in klistiranjem. Kaj več skoraj niso znali. Predvsem pa so raje citirali Aristotela kot raziskovali bolezni.

Po seriji Partljičevih političnih satir (Štajerc v Ljubljani, Politika, bolezen moja, Gospa poslančeva…) skupina meni, da je sposobna uprizoriti tudi klasično komedijo enega največjih svetovnih komediografov Jena Baptista Moliera. Izbrali smo njegovo ljudsko komedijo ZDRAVNIK PO SILI, v kateri se Moliere norčuje iz zdravstva v 17. stoletju. Tone Partljič, ki komedijo tudi režira, jo je priredil za našo igralsko skupino, napisal nekaj dodatnih vlog in na koncu tudi nekoliko aktualiziral.

Partitura: Jean Baptiste Moliere
Režija: Tone Partljič
Igrajo: Slavko Emeršič v naslovni vlogi in Drago Koletnik, Deja Popošek, Nevena Josipović, Gašper Žerjal, Ksenija Onič, Gregor Antoličič, Stanko Zorec, Anica Jurkovič, Majda Cenc, Jože Gruden, Danila Vozelj, Lidija Meznarič, Mirjam Klavž Dolinar, Rosvita Domanjko
Šepetalka: Majda Cvetovski
Odrska tehnika, ton in razsvetljava: Rok Mlaker in Žan Žmavc
Scena in scenski elementi: Andrej Jurkovič
Kostumi: Metka Ajhmajer
Plesni mentor: Vasja Samec
Glasba: Edvard Holnthaner

Več si lahko pogledate na:

Facebook

Twitter #revirji14