Gregor Luštek in Rosana Hribar: Štirinajst | Rdeči Revirji

Gregor Luštek in Rosana Hribar: Štirinajst

Sobota, 25. maj 2013, ob 20.00, Delavski dom Hrastnik

Plesna predstava za odrasle in mladino

Gregor Luštek in Rosana Hribar: Štirinajst

Gregor Luštek in Rosana Hribar: Štirinajst

Plesna predstava Štirinajst izraža štirinajstletno zgodbo profesionalne in intimne povezanosti dveh sodobnih plesnih ustvarjalcev, Rosane Hribar in Gregorja Luštka. Gre za dinamičen slovenski koreografski plesni tandem, ki sta skupaj ustvarila že serijo uspešnih plesnih duetov, ki jih razvijata vsaki dve leti. Zanje sta prejela številne nagrade doma in po svetu. Plesalca njuno zgodbo prikažeta prek igre in preigravanja različnih emotivnih situacij, pri tem pa prehajata med klasičnimi in sodobnimi plesnimi estetikami.

»Poleg izvrstne koreografije, ki vključuje mnogo zanimivih gibalnih detajlov, ki so tudi njun avtorski podpis, predstavo odlikuje premišljena dinamika dolgih intenzivnih sekvenc, ki se mehko iztekajo v umiritev, in njuna naravnost osupljiva plesna izvedba.« (Mojca Kumerdej, DELO)

Koreografija in izvedba: Rosana Hribar, Gregor Luštek
Priredba teksta Jerneja Lorencija: Rosana Hribar, Gregor Luštek
Vizualna podoba: Jernej Lorenci
Kostumografija: Alan Hranitelj
Glasba: Por una Cabeza (C. Gardel v izvedbi Rococo Quartet)
Prevod in projekcija: Jure Novak
Producentka: Živa Brecelj
Produkcija: Plesni Teater Ljubljana

Rosana in Gregor sta uveljavljena sodobna plesna ustvarjalca, ki sta sodelovala s ključnimi pobudniki in ustanovitelji sodobne plesne umetnosti v Sloveniji ter še danes aktivno sodelujeta z uveljavljenimi koreografi sodobnega plesa in režiserji. Skupaj sodelujeta pri drugih koreografih in režiserjih, skupaj se podpisujeta kot koreografa in včasih koreografirata drug drugega. Za svoje ustvarjalno delo sta bila nagrajena tako doma kot v tujini.

Facebook

Twitter #revirji14