Koreografski izseki in Fahrenheit 45: Björn Jörn | Rdeči Revirji

Koreografski izseki in Fahrenheit 45: Björn Jörn

Petek, 24. maj 2013, ob 19.50, avla Delavskega doma Hrastnik

kratki filmi o plesni umetnosti in Odbiti arktični zgodbi

Koreografski izseki in Fahrenheit 45: Björn Jörn

Koreografski izseki in Fahrenheit 45: Björn Jörn

Koreografski izseki so rezultat umetniškega projekta in tekmovanja kratkih filmov, ki ga je leta 2008 iniciirala nemška plesna NVO Joint Adventure s pod sloganom Umetnost za tiste, ki zanjo niso prosili. Njihov cilj je bil uporabiti nekonvencionalna sredstva za povečanje ozaveščenosti ljudi za umetniške oblike filma, plesa in koreografije.

Zmagovalni izbor petih 60-sekundnih kratkih filmov, je naredila ekipa mednarodnih, neodvisnih, filmskih in plesnih strokovnjakov. Vsak koreografski izsek preseneča gledalce, vznemiri njihovo percepcijo in s tem poveča njihovo ozaveščenost za estetiko filmske in plesne umetnosti.

CHOREOGRAPHIC CAPTURES je projekt, ki ga je zagnala nemška organizacija JOINT ADVENTURES – Walter Heun v okviru projekta ACCESS TO DANCE. Projekt financira ARRI Film & TV Services GmbH, Ancora Werbung GmbH & Co.KG in Filmfest München. ACCESS TO DANCE je program za promocijo sodobnega plesa, ki ga iniciira in izvaja Tanzbasis e.V. – kooperacija Munich plesnih organizacij in institucij. Program je financiran s strani Department of Arts and Culture, City of Munich in s strani Bavarian Association for Contemporary Dance , ki ga financira Bavarian State Ministry of Sciences, Research and the Arts.

Björn Jörn
Kratki film po literarni predlogi Jørna Riela, Odbite arktične zgodbe v izvedbi Fahrenheit 451 – skupine za eksperimentalno reinterpretacijo literature.

Performerji in soustvarjalci: Tea Grahek, Primož Kastelic, Matevž Loboda, Lucijan Okleščen, Luka Piletič, Maša Slana, Matic Bobnar

Režija: Bernarda Kristan
Zasnova in izvedba: Jana Menger in Matic Bobnar
Produkcija: Društvo Grad Teater in Založba Goga
Projekt so podprli: JAK, JSKD, MONM, KUD EKO Fabrika

Facebook

Twitter #revirji14