Improvizacijski performens treh umetniških zvrsti | Rdeči Revirji

Improvizacijski performens treh umetniških zvrsti

Četrtek, 23. maj 2013, ob 19.10, Delavski dom Hrastnik

ples na tkanini, eksperimentalna ambientalna noise glasba in video projekcije

Ontervjabbit vs. Pharmafabrik

Ontervjabbit vs. Pharmafabrik

Pri performansu bomo priča soočenju treh umetniških zvrsti z zelo prepoznavnimi specifikami. Skupina glasbenikov Ontervjabbit vs Pharmafabrik bo s svoje plošče Derivat predstavila ekperimentalno noise glasbo z elementi klasične glasbe, industrijskega hrupozvočja in drone-a. Glasbo bodo spremljale video projekcije Petre Hrovatin in plesalke na tkanini: Lucija Adamič, Kristina Martinc, Rebeka Vegelj, Katja Pavlović, Nina Grguraš, Lana Mihelčič, Nina Bučuk. Različne dinamike in strukture umetnikov bodo tako prepletene v skupno dogajanje, ki ga bo vodilo poslušanje, pričakovanje, sodelovanje, nasprotovanje in vsiljevanje. Deležni bomo improvizacije v simbiozo naključno postavljenih performerjev. Pustimo se presenetiti!

Glasbena zasedba: Domen Učakar, Neven M. Agalma in Simon Šerc
Plesalke na tkanini: Lucija Adamič, Kristina Martinc, Rebeka Vegelj, Katja Pavlović, Nina Grguraš, Lana Mihelčič, Nina Bučuk
Video projekcije: Petra Hrovatin

Ontervjabbit vs Pharmafabrik je glasbeni projekt z elementi klasične glasbe, industrijskega hrupozvočja in drone-a. V projektu sodelujejo Domen Učakar (Icarus Down), Neven M. Agalma (Dodecahedragraph) in Simon Šerc (Pharmafabrik). Predstavili bodo svojo ploščo z naslovom Derivat, ki vsebuje dva eksperimentalna posnetka. Prvi 40-minutni del “dx-a” je počastitev italijanskemu baročnemu skladatelju Albinoniju, ki kulminira v industrijskem zvoku podloženim s kontrabasovskimi drone-linijami. Drugi del “dx-b” je krajši, 10 minutni izseček live performansa, posnetega v zapuščenem oratoriju, skritem nekje med prevoji beneških uličic, kjer člani zasedbe tudi prvič nastopijo na Noise festivalu 2012.

ONTERVJABBIT je noise/drone/synth projekt iz Hrastnika, za katerim stojita Neven M. Agalma (Dodecahedragraph, Cadlag) in Domen Učakar (Icarus Down, Neon Spektra). Osredotočata se na raziskovanje živega zvoka in pri tem uporabljata analogne mašine/efekte ter DIY glasbila, v kombinaciji s softversko-digitalnim procesiranjem. Intenzivna doza nojzerske naplaščenosti ostaja conditio sine qua non njunega ustvarjalnega procesa, ki v sebi zaobsega tako ambientalno-futuristične prevoje, kot drone-bazirane in sekvencirane sintetizatorske elemente, podprte z basovsko orientiranimi repeticijami sámo-ujetega zvoka. Nekaj imen s katerimi sta do sedaj nastopila: Oneohtrix Point Never, Hoehenkontrolle, Fukte, Jiku55, Murder As One Of The Fine Arts itd.

PHARMAFABRIK na električnem kontrabasu in efektih predstavlja Simon Šerc, ki je originator in protagonist neodvisne eksperimentalne založbe Pharmafabrik ter ustanovitelj oz. član zasedb PureH, Deeper Than World, Earslaughter, Patareni, Extreme Smoke, KSVLKSV, Cadlag, Glaxprism itd. S skupino Ontervjabbit je sodeloval že na prvem nastopu na Noisefestu 2012 v Ljubljani kot avtor videoprojekcije, novembra 2012 pa skupaj nastopijo na Noise festivalu v Benetkah (2012-11-09). Decembra istega leta, na istoimenski založbi izdajo album z naslovom Derivat.

Facebook

Twitter #revirji14