KUD Veter, K`r en bend: Najlepše pesmi so napisane | Rdeči Revirji

KUD Veter, K`r en bend: Najlepše pesmi so napisane

Četrtek, 26. maj 2016, ob 18. uri, ploščad pred delavskim domom Hrastnik

koncert z zabavnim orkestrom

Fotka KRENBEND za RR

K’R EN BEND

Zabavni orkester K’R EN BEND je začel delovati v okviru Kulturno umetniškega društva KUD VETER leta 2006, pod vodstvom dirigenta Slobodana Filipoviča.

V začetku so ga sestavljali predvsem nekdanji učenci Glasbene šole Hrastnik, ki so se po končanem šolanju želeli še naprej  ljubiteljsko udejstvovati v glasbi. Po vseh začetnih težavah, kot so prostori  za vaje, notni material, nabava instrumentov, itd. se je orkester razvil v uspešno glasbeno skupino, ki  si je s svojim trdim delom in uspešnimi nastopi  izborila svoje mesto v domačem in širšem okolju.

Hkrati je orkester uspel pridobiti  v svojo družbo tudi precej izkušenih mladih glasbenikov, tako da  poleg amaterjev deluje v orkestru tudi  pet profesorjev glasbe. Trenutno šteje orkester preko 40  občasnih članov, saj so mnogi izmed njih tudi člani raznih pihalnih orkestrov ali drugačnih glasbenih skupin.

koncert plakat (2)Ker orkester  večkrat deluje in nastopa kar s precej različnimi člani, smo se poimenovali      K’R EN BEND. Majhna posebnost  je tudi v tem, da v njem delujejo glasbeniki tako rekoč  iz cele Slovenije. Tudi repertoar malce preseneča, saj ne izvaja zgolj tradicionalne big bendovske glasbe, temveč  se je bolj osredotočil na pop, filmsko in zabavno glasbo.

Na  tradicionalnih decembrskih koncertih, ki jih prireja v Športni dvorani Hrastnik je tako gostil priznane slovenske pevce, kot so Alfi Nipič, Helena Blagne, Lado Leskovar, lansko leto je priredil koncert Slovenskih popevk, sodeloval na Martinovanju in razvajal plesalce na Plesnem venčku.

Letos bomo v okviru festivala Rdeči revirji 2016 pripravili prav poseben program. Kot je vsem znano, nas je v lanskem letu prezgodaj zapustil eden izmed najboljših slovenskih piscev besedil zabavne glasbe, Dušan Velkavrh. Ker vsako leto izvajamo na Novoletnem koncertu njegov nepozabni Silvestrski poljub in Dan ljubezni, želimo letošnji koncert posvetiti njemu v spomin. Njegov opus skladb je tako velik (napisal je preko 700 besedil), da smo bili v precejšnji zagati, katere njegove pesmi naj uvrstimo v program. Zato smo se odločili, da povabimo v goste skupino Hazard, saj je Dušan Velkavrh napisal besedila skoraj vseh njihovih uspešnic.

Torej, vabljeni, ne zamudite enkratnega večera.

Facebook

Twitter #revirji14