KD Svoboda center, Folklorna skupina Trbovlje in Kulturno prosvetno športno humanitarno društvo ( KPŠHD ) Vuk Karadžić Radovljica | Rdeči Revirji

KD Svoboda center, Folklorna skupina Trbovlje in Kulturno prosvetno športno humanitarno društvo ( KPŠHD ) Vuk Karadžić Radovljica

Četrtek, 26. maj 2016, ob 17. uri, avla OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik

 nastop

KD svoboda

KD svoboda

KD Svoboda center, Folklorna skupina Trbovlje

Začetki skupine segajo v leto 1987, ko smo, nekdanji člani SKD Trbovlje (Srednješolsko kulturno društvo Trbovlje), sklenili nadaljevati druženja ob ljudskih plesih in običajih. Kmalu smo začeli nastopati na različnih prireditvah v Zasavju, z leti pa je bilo vedno več povabil tudi iz drugih slovenskih krajev, pa tudi gostovanj v tujini se nismo ustrašili.

Zasavje torej ni sivo in pusto! V hribih, ki ga obdajajo, so skriti pravljični kotički, zasavski vrhovi nas vabijo s svojimi veličastnimi razgledi. V dolinah pa se že desetletja pleše, na veselicah in v plesnih skupinah. Tako tudi naša skupina, že več kot dvajset let ohranja plesno izročilo in običaje, ki so se v različnih slovenskih pokrajinah izoblikovali v preteklih desetletjih oziroma stoletjih.

KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica

KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica

Kulturno prosvetno športno humanitarno društvo ( KPŠHD ) Vuk Karadžić Radovljica

Društvo deluje od leta 1995, z namenom ohranjanja srbskega jezika, tradicije in kulture na področju severno-zahodne Slovenije. V društvo je vključenih 150 članov v osmih sekcijah. Predstavila se bo ženska pevska skupina s tradicionalnim petjem s področja Srbije ter Bosne in Hercegovine.

 
Nastop skupine je omogočilo Srbsko kulturno društvo Sava Hrastnik, ki več let uspešno sodeluje z KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica.

 

 

Facebook