Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje | Rdeči Revirji

Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje

Sobota 6.6.2015, ob 17.00, parkirišče za Delavskim domom Trbovlje

Gledališka predstava

Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje

Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje praznuje v sezoni 2014/2015 50-letnico neprekinjenega delovanja na področju ljubiteljske kulture. So med najbolj aktivnimi ljubiteljskimi gledališči v regiji in štejejo 40 aktivnih članov različnih starosti. Ker je njihovo delo organizirano v več skupin, lahko v isti sezoni hkrati ustvarjajo več predstav tako za odrasle kot tudi za otroke.

Redno nastopajo na gledaliških festivalih v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), na katerih so prejeli številna priznanja – tudi tista najvišja, saj so trikrat prejeli Zlato Linhartovo značko. V njihovih vrstah je tudi letošnja prejemnica Linhartove listine – posebnega priznanja za dolgoletno strokovno in organizacijsko delo, ki je vplivalo na razmah kulturne dejavnosti na gledališkem področju.

 

V počastitev visokega jubileja so poleg njihovih stalnih predstav in prireditev pripravili tudi različne dogodke (npr. Slavnostno akademijo). Precej so jih že izvedli, nekatere pa še bodo v naslednjih dveh mesecih do konca gledališke sezone. Premiera predstave Zeleni deček (Vinko Möderndorfer), s katero bodo sodelovali na festivalu, je bila letos spomladi. Z njo so sodelovali tudi na Srečanju otroških gledaliških skupin Slovenije.

Zeleni deček

Srečanje na Zemlji živeče deklice Ivane, ki je ujeta v neusmiljen tempo, neprijaznost, resnost današnjega sveta, z dečkom z drugega zelenega planeta, polnega veselja, brezskrbnega otroštva, nas (kljub humorju) ne pusti ravnodušne; sili nas k razmišljanju, ali je to dogajanje resnično, so to le lepe sanje, tiho upanje, močna želja po lepšem, mirnem otroštvu …

Igrajo:Neža Lesar, Nastja Abdič, Zala Kantužar, Taja Kovačič, Tia Dolinšek

Režija:Marjeta Dolinar

Facebook