Sodobni cirkus – zračne discipline – ples na tkanini in obročih | Rdeči Revirji

Sodobni cirkus – zračne discipline – ples na tkanini in obročih

Sobota, 28. maj 2016 ob 11.00 uri, park za Log 7 Hrastnik (v primeru dežja: telovadnica OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik)

Delavnica

11241218_841058079308780_3578743684987819745_o

Sodobni cirkus

Sodobni cirkus je kulturni fenomen nove dobe, ki se je že pred leti odmaknil od tradicionalnega cirkusa in naredil velik korak v smeri performinga. Namesto gole fascinacije nad telesom in njegovimi zmožnostmi je spektakel zamenjala živa in neposredna igra, ki je upoštevala ter slonela na sodobnih gledaliških praksah.

Cirkus je v svojem bistvu ohranil željo po odkrivanju neznanega, ki je zahtevala visoko stopnjo kreativnosti. S svojo domiselnostjo in svežino je sodobni cirkus navsezadnje sam vstopil v dvorano sodobnega gledališča in postal ena od nepogrešljivih sodobnih uprizoritvenih praks. Sodobni cirkus kombinira tradicionalni cirkuški artizem z gledališko, plesno in glasbeno umetnostjo, ter premika meje fizičnega in neverbalnega teatra, ter tako ustvarja nov prostor kreativnosti.

Sama narava, karakter sodobnega cirkusa, s koreninami nomadskega življenja, močno spodbuja mednarodno kulturno izmenjavo, sodelovanje, kulturo mladih, alternativno kulturo in se dotika amaterskih kulturno-umetniških praks.

Delavnica plesa v zraku na tkanini in obročih predstavlja osnovno stopnjo učenja akrobatskih prvin na svilenem traku in obročih. Mentorji bodo udeležence seznanili z osnovami plezanja in akrobacij po tkanini. Plezanje zahteva malce boljšo fizično pripravljenost, ker morajo udeleženci biti sposobni zadržati z rokami svojo lastno težo.

Udeleženci so lahko mladi s področja plesa ali gibalnega gledališča, pa tudi ostali brez vsakega plesnega predznanja.

Delavnica je brezplačna. Obvezne so prijave na info@rdecirevirji.si

Facebook