Zasavski godalni orkester Poco meno mosso | Rdeči Revirji

Zasavski godalni orkester Poco meno mosso

Petek, 5.6.2015 ob 19.30 uri, Park Dr. Janeza Drnovška

Koncert

Foto: Špela Pavlič Kos

Zasavski godalni orkester Poco meno mosso deluje uspešno že dvanajsto leto. Zasedbo sestavljajo bivši in nekaj sedanjih učencev zasavskih glasbenih šol. Z ustanovitvijo orkestra so učenci godal v Zasavju dobili možnost nadaljevati z igranjem v orkestru tudi po končani nižji glasbeni šoli.

Orkester sestavlja štirinajst godalcev, pri rokerskih skladbah pa se jim pridružita še basist in bobnar. Umetniški vodja je Katja Mikula, koncertni vodja pa Edin Okić, ki študira violino na Glasbeni akademiji v Gradcu.

Orkester se letno predstavi na samostojnem koncertu, za katerega vsakokrat izberejo drugačno zvrst glasbe. Pripravili so že koncerte klasične glasbe po različnih glasbenih obdobjih, koncert filmske glasbe, koncert pop in rock glasbe, sodelovali so tudi na reviji godalnih orkestrov ter na mnogih prireditvah, sami ali v družbi različnih pevskih in glasbenih skupin.

Igrajo predvsem klasično, popevkarsko in filmsko glasbo, zaradi mladih v orkestru pa tudi rokersko glasbo, kar je za poslušalce godalnih orkestrov mogoče malce nenavadno.

Facebook

Twitter #revirji14