Luka Cimprič in Anže Zevnik: Rdeča kapica | Rdeči Revirji

Luka Cimprič in Anže Zevnik: Rdeča kapica

Sobota, 18. maj 2013, ob 17.00, Park dr. Janeza Drnovška, pri spomeniku 15. poldnevnika, Zagorje

Nedelja, 26. maj 2013, ob 16.10, ploščad pred Delavskim domom Hrastnik

gledališko kabaretska predstava za otroke in odrasle

Luka Cimprič in Anže Zevnik: Rdeča kapica

Luka Cimprič in Anže Zevnik: Rdeča kapica

Predstava Rdeča kapica je zasnovana kot zgodba dveh klovnov, ki ju otroci zasačijo v gledališču en teden prezgodaj. Sicer pripravita gledališki letak, kjer se otrokom opravičujeta in jih prosita naj pridejo naslednji teden, a žal prepozno: otroci so že tu! Predstava se mora začeti, in naša dva klovna (Marjan in Brane) se morata nekako znajti, pa čeprav pravljice o Rdeči kapici še ne znata čisto “na pamet”. Na razpolago imata staro knjigo pravljic, gledališko stojalo z oblekami, nekaj rekvizitov (vrv, klobuki, glasbila…) in seveda sebe – svojo domišljijo. Po klovnskem uvodu se predstava presenetljivo zasuče mjuzikl, ko se Rdeča kapica in volk srečata v gozdu in se nadaljuje kot lutkovna predstava, ko Marjan med igranjem Rdeče kapice, ki zaspi v gozdu, tudi sam zaspi na odru! Potem ko se Marjan končno zbudi, jima s pomočjo mnogih preoblek in kljub različnim komičnim zapletom, uspe odigrat vse vloge; in tudi s pomočjo otrok pravljico in predstavo pripeljet do srečnega konca.

Premierno je bila uprizorjena v Medvodah spomladi 2010 in ima do danes čez 50 ponovitev. Med drugim so gledalci predstavo lahko videli na uličnem festivalu Ana Desetnica v Ljubljani, Puf festivalu v Piranu, v Izoli, na Soboških dnevih v Murski Soboti, na festivalu Kamfest v Kamniku, Letnem odru v Rušah, na festivalu Karniola v Kranju, festivalu Stična, ŠKUC-ovih Packarijah, Festivalu Kluže, Lutkovnem pristanu Maribor in na Trnfestu v Ljubljani.

Dolžina:  40 minut.
Igrata: Luka Cimprič in Anže Zevnik
Režija: Dejan Spasić
Scenografija: Luka Martin Škof
Kostumografija: Nina Holc
Glasba: Matjaž Ugovšek
Tehnično vodstvo: Žiga Okorn
Produkcija: KŠD Štumf

Luka Cimprič je diplomirani igralec in član umetniškega ansambla Slovensko stalno gledališče Trst.V stik z gledališčem je prišel leta 2000 v Šentjakobskem gledališču. Kot filmski igralec je med drugim igral tudi v filmih Gremo mi po svoje, režiserja Miha Hočevarja, v TV seriji Moji, tvoji, najini, režiserke Siene Krušič. Prejel je nagrado Stopov igralec leta 2011 in Borštnikovo nagrado žirije za predstavo Liferanti na 46. Borštnikovem srečanju.

Anže Zevnik spada med igralce mlajše generacije, rojen je leta 1981 v Mavčičah. Zaključuje Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, smer dramska igra, pod mentorskim vodstvom Jožice Avbelj in Jerneja Lorencija. Med prejetimi nagradami je treba posebej omeniti lansko Borštnikovo nagrado za najboljšo predstavo v celoti, delo Macbeth po Shakespearju v režiji Ivice Buljana ter nagrado za kolektivno igro na festivalih v Subotici in Banjaluki, za predstavo Grdi raček v režiji Roberta Waltla, Mini teatra Ljubljana.

Dejan Spasić je igralec, dramaturg in režiser. Študiral je dramaturgijo na ljubljanski AGRFT in zrežiral več gledaliških predstav. Za svojo prvo vlogo v študentskem filmu Moje male ljubice (r. Matjaž Ivanišin, 2006) je bil nagrajen z vesno za najboljšega igralca leta. Odigral tudi vlogi v bosanskem celovečernem filmu Sneg (r. Aida Begić, 2008), ki je prejel nagrado za najboljši film programa Teden kritike mednarodnega filmskega festivala v Cannesu 2008 ter v celovečernem filmu Slovenka (r. Damjan Kozole, v post-produkciji).

Facebook

Twitter #revirji14