O festivalu | Rdeči Revirji

O festivalu

Tradicionalni šestnajsti Festival Rdeči revirji zopet zasavski.

rudar-zelenV času festivala bo v vseh treh dolinah potekalo pestro umetniško dogajanje, saj se bodo dogodki vrstili po cel dan. Preko 70 brezplačnih prireditev bo namenjenih različnim generacijam, okusom in interesom. Festival bo zajel od plesnih in gledaliških predstav domačih in tujih ustvarjalcev, do sodobnega cirkusa, lutkovnih predstav, razstav, instalacij, uličnih predstav do filmov in koncertov. Velik del festivalskega dogajanja bodo prispevali tudi zasavski kulturniki.

Otvoritev Rdečih revirjev bo v četrtek, 24. maja 2018 v Hrastniku, kjer se bomo družili  do nedelje, 27. maja.

Nadaljevali bomo v Zagorju, od petka, 1. junija, do nedelje, 3. junija 2018, ter v  Trbovljah, 6. in 7. junija 2018, ko bomo festival tudi zaključili.

Soorganizatorji in partnerji festivala so VITKAR zavod, KRC Hrastnik, Mladinski center Hrastnik, Mladinski center Zagorje, Mladinski center Trbovlje, Delavski dom Trbovlje in Delavski dom Zagorje.

In kaj je namen našega festivala? Predstavljanje različnih umetniških žanrov in oblik, pestrost in neposrednost, ki prinaša oživitev dogajanja na zasavskih ulicah ter skrbi za približanje kulturnih vsebin najširšemu krogu ljudi. Pomembno pa je predvsem druženje in uživanje ob prireditvah in tudi po njih. Festival ohranja ostrino umetniške besede na eni in hudomušnost na drugi strani. Letos smo dodali nove vsebine in iniciative, ki poudarjajo pomen skupnostnega dela, solidarnosti in sodelovanja.

Želimo vam obilo užitkov ob dogodkih in se vidimo!

SREČNO!

Branko Potočan, umetniški vodja festivala

 

 

 

Facebook

Twitter #revirji14