O festivalu | Rdeči Revirji

O festivalu

Tradicionalni festival Rdeči revirji šteje 21 let.

rudar-zelen

“Festival Rdeči revirji je moj ponos. Na svoji ustvarjalni poti plesalca in koreografa sem se veliko naučil, spoznal in sodeloval sem z domačimi in tujimi ustvarjalci različnih področij uprizoritvenih umetnosti (ples, gledališče, cirkus, klovnovski kabaret, ulično gledališče, intervencije na ulici, ognjene predstave, lutkovne predstave..).
Čutil sem potrebo in poslanstvo, da svojemu kraju ponudim del tega sveta.
Ko smo pred dvajsetimi leti orali ledino, je bilo težko, vzpostavili smo sodelovanje z lokalnimi partnerji in ob finančni pomoči Ministrstva za kulturo, lokalnih skupnosti in sponzorjev, leto za letom gradili pomen in prepoznavnost festivala.
Umetnost in kultura povezujeta ljudi in tako smo po 10 letih festival razširili v sosednji občini Trbovlje in Zagorje in je tako postal Zasavski.
Danes so Rdeči revirji prepoznavni v Zasavju in širše, poleg slovenskih prihajajo tuji umetniki, množično sodelujejo tudi lokalne skupine in posamezniki. Namen festivala ostaja sodelovanje in povezovanje ljudi, ponuditi jim nova doživetja in spoznanja, vpogled v umetniška ustvarjanja, druženja z umetniki od blizu in daleč.
Vztrajali bomo še naprej, s kvaliteto večali prepoznavnost in pomembnost v regiji, gradili občinstvo in v Zasavje vabili tudi druge, kulture željne.”

Branko Potočan, umetniški in idejni vodja festivala

Otvoritev Rdečih revirjev bo v četrtek, 25. maja 2023 v Hrastniku, kjer se bomo družili do nedelje, 28. maja.

V Zagorju se bomo lahko družili 2. in 3. junija.

V Trbovljah pa bo festivalsko dogajanje potekalo 29. in 30. junija.

Soorganizatorji in partnerji festivala so VITKAR zavod, KRC Hrastnik, Mladinski center Hrastnik, Mladinski center Zagorje, Zavod za mladino in šport Trbovlje in Delavski dom Trbovlje.

Namen našega festivala ostaja predstavljanje različnih umetniških žanrov in oblik, pestrost in neposrednost, ki prinaša oživitev dogajanja na zasavskih ulicah ter skrbi za približanje kulturnih vsebin najširšemu krogu ljudi.

Pomembno, še posebej v teh časih, pa je predvsem druženje in uživanje ob prireditvah in tudi po njih.

Festival ohranja ostrino umetniške besede na eni in hudomušnost na drugi strani.

Želimo vam obilo užitkov ob dogodkih!

SREČNO!

Facebook

Twitter #revirji14