JSKD O.I. Trbovlje, Perkakšns, bobnarska delavnica | Rdeči Revirji

JSKD O.I. Trbovlje, Perkakšns, bobnarska delavnica

Sobota, 1. 6. 2019, ob 16. uri, Mestni park Trbovlje

Bobnarska delavnica

Najprej je bil boben sredi Krakova, ki je začaral Anžeta Kristana, deset let kasneje, leta 2001, pa bobnarski nastop za uvod v festival Zarjavele trobente v Litiji. Tako je nastala skupina Perkakšns. V prihodnjih letih je delovanje uokvirila v Kulturno umetniško društvo HUD, člani so se začeli udeleževati glasbenih delavnic, vadili so vse resneje, širili repertoar in vse več nastopali. Med odmevnejšimi nastopi je nekaj Škisovih tržnic, MatKultra, Zasavje se predstavi v Cankarjevem domu v Ljubljani, Cvičkarija,  Final Flash 2005 in 2006 , številni nastopi v lastni organizaciji, ter gostovanja v Bosni, Avstriji, Nemčiji in na Hrvaškem. Skupina Perkakšns v okviru Kulturno umetniškega društva HUD vsako leto pripravi samostojni letni koncert v Litij, poleg tega pa smo gostje na številnih drugih prireditvah, koncertih in festivalih v občini in izven. 

 

Skupino vodi Anže Kristan – Kiki, diplomant bobnarske šole Zlatka Kaučiča, vodja Male šole za tolkala v Litiji in mentor mladi kombo skupini, član številnih glasbenih skupin. V letu 2016 je kot član ansambla Sare Renar prejel Porina za najboljši debitantski album na Hrvaškem. V zadnjem času pripravlja skupen projekt z Zoranom Zorkom, večkratnim svetovnim prvakom v igranju na diatonično harmoniko. 

Skupina Perkakšns je od zgodnjih začetkov, ko so se predstavljali kot izključno tolkalska skupina v svoje vrste sprejela nove člane in nove inštrumente. Sočasno tako deluje v dveh zasedbah – izključno tokalski, s katero se bodo predstavili nocoj, ter glasbeni skupini s kitaro, basom, flavto, vokalom in seveda številnimi tolkali, ki pripravlja program za snemanje nove plošče. Prvo ploščo skupine Perkakšns z afriško glasbo imajo danes tudi s seboj in jo po koncertu lahko dobite pri članih zasedbe.

 

Objavljeno v Uncategorized

Facebook

Twitter #revirji14